mumfordandsons1Afgelopen maandag was het eindelijk zover! Na jaaaren wachten zag ik maandag eindelijk Mumford & Sons live in de Ziggodome! Al sinds 2012 ofzoiets wilde ik ze graag live zien, maar elke keer als ze naar Nederland kwamen, kon ik niet of was ik te laat voor kaarten. Toen ze vorig jaar aankondigden weer naar Nederland te komen, wilde ik er hoe dan ook bij zijn. En het is gelukt! Stiekem heb ik mijn ouders ook een beetje fan gemaakt van Mumford & Sons, dus die wilden graag mee. Gezellig! We besloten er een compleet dagje uit van te maken.


Voor het eerst kwamen mijn ouders op visite in Diemen, erg leuk, beetje de omgekeerde wereld haha. Ik had lekkere verse broodjes gehaald en na de lunch stapten we snel op de trein richting Schiphol. Mijn ouders wilden namelijk graag eens zien waar ik werkte. We hebben dus eerst een kijkje genomen bij de Hema en zijn daarna naar het panoramadak gegaan om te kijken naar de aankomende en vertrekkende vliegtuigen. Helaas was het niet zulk mooi weer, het regende best hard. Ook was de baan waar de meeste vliegtuigen vertrekken afgesloten in verband met werkzaamheden. Maar het was toch wel erg leuk om te kijken naar al die grote vliegtuigen.

Hierna hebben we warme chocolademelk en appeltaart gegeten in het restaurant en daarna zijn we weer met de trein richting Diemen gegaan. Daar hebben we nog wat gedronken en toen was het alweer tijd om richting de Ziggodome te vertrekken… met een tussenstop bij de McDonalds haha.
We waren rond 19.30 bij de ZiggoDome, lekker vroeg dus. We hebben eerst wat rondgelopen en gekeken bij de merchandise, maar dat was helaas erg duur en er zaten weinig leuke dingen bij vond ik. Ik had gehoopt om een mooie poster te scoren, net zo eentje als ik heb van Florence + The Machine, maar die hadden ze niet.

mumfordandsons2
Voorprogramma: Bill Ryder Jones


Om 20.00 begon het voorprogramma, Bill Ryder Jones. Ik vond er eigenlijk niet zoveel aan, het was veel van hetzelfde. Dat is ook eigenlijk het enige wat ik me ervan kan herinneren. We hadden van een steward gehoord dat één van de bandleden van Mumford & Sons nog uit Londen moest komen en flinke vertraging had door het slechte weer, dus het was maar de vraag of het concert wel om 21.00 kon beginnen. Maar om 21.05 gingen alle lichten uit en kwamen ze het podium op!

mumfordandsons3

En het concert was echt fantastisch. Ze zijn zo goed live, dat wist ik al, maar dat werd nu nogmaals bevestigd. Het is alsof je gewoon naar het album zit te luisteren, zo goed. Maar dan met veel meer energie en passie. Op een gegeven moment ging de zanger, Marcus Mumford, dwars door het publiek lopen, helemaal naar de achterkant van de Ziggo Dome en weer terug. En hij bleef gewoon helemaal zuiver zingen, echt ontzettend knap.

Halverwege de show kwam er een gastartiest op het podium: Baaba Maal. Een Sengalese zanger waar Mumford & Sons een minialbum mee hebben gemaakt. Het was niet helemaal mijn muziek, maar de stem van Baaba Maal paste wel mooi bij de stem van Marcus Mumford.

mumfordandsons4
Gastartiest Baaba Maal


Het concert was een mooie mix van alle drie de albums. De tour is natuurlijk ter ere van hun nieuwe album, maar gelukkig speelden ze ook nog wat hits van de vorige albums (die ik eerlijk gezegd liever luister dan het nieuwe album).

Voordat ik het in de gaten had was het alweer 22.45 en was het concert voorbij. Het had van mij nog wel een paar uur mogen duren, haha! Samen met Florence+The Machine staat dit concert bovenaan mijn lijstje met beste concerten ooit!
Mijn foto's zijn helaas niet zo goed gelukt, mijn camera had ontzettend veel moeite met scherpstellen jammer genoeg. Maar het concert was erg gaaf, dus zoveel foto's heb ik ook niet gemaakt.

Luister jij wel eens naar Mumford & Sons? Wat is het beste concert wat jij ooit hebt gezien?

Reacties   

0 #2 Inge 27-05-2016 12:40
Ik luister zeker wel eens naar Mumford and Sons en ik ben maandag ook geweest. Het was echt een geweldige avond en vooral toen hij door het publiek heen ging. Ik had voor de eerste keer zitplaatsen bij een concert maar ik had een super zicht op het podium en het is ook wel eens leuk om de zaal van bovenaf te zien.
Citeer
0 #1 Irma 26-05-2016 14:06
Noooooway, nu ben ik zo jaloers! Wat gaaf, Mumford & Sons!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen