baukje2017

Het is alweer de een na laatste dag van het jaar, de tijd is voorbij gevlogen! Ik kan me nog precies herinneren dat ik vorig jaar een recap van 2016 schreef, en nu is het alweer tijd om aan de recap van 2017 te beginnen. En dit jaar was best een bijzonder jaar!

Het jaar begon met het vieren van mn eerste carnaval. In het noorden vieren we dat niet, maar met een vriend uit Twente was er geen ontkomen aan, haha. Compleet met dirndl heb ik mij een weekend in het feest gestort, en het was leuk! Voor herhaling vatbaar in ieder geval.

Verder bestond de eerste helft van 2017 voornamelijk uit stage lopen, zowel in het VUmc als in het UMC Utrecht. Uiteindelijk rondde ik beide stages goed af en had ik dus mijn diploma gehaald! In oktober was de diploma uitreiking, die erg leuk en persoonlijk was. Zelfs mijn blog kwam nog voorbij, haha.

diploma uitreiking

Na al die studiestress was het tijd voor ontspanning: tijd voor een citytrip naar Liverpool! Zo leuk om weer terug te zijn in the UK en wat is Liverpool een geweldige stad. Veel mooier dan ik van tevoren had verwacht en de mensen zijn echt heel aardig. In vergelijking met Londen is ook alles veel goedkoper en wat kleinschaliger. Ik denk dat het zeker niet de laatste keer is geweest dat we de stad hebben bezocht!

Liverpoolblog 3

Verder begon ik in augustus met mijn eerste volwassen baan, in het VUmc als diëtist, met dank aan de stage die ik daar liep. Inmiddels heb ik al vijf maanden erop zitten en het bevalt supergoed. Mijn contract is met een korte periode verlengd en uitgebreid waardoor ik nu op veel meer afdelingen ervaring heb opgedaan dan dat in het begin het plan was. Superfijn die extra uitdagingen, en leerzaam!

Naast het stoppen met studeren en het starten met een nieuwe baan was er nog een grote verandering in 2017: Ik ging samenwonen... in de Achterhoek! Bij toeval kwamen we een perfect appartement tegen met twee slaapkamers en een groot balkon.  We zochten in het gebied tussen Utrecht en de Achterhoek maar zijn uiteindelijk iets meer naar het oosten terechtgekomen. Hoewel de reistijd naar het VUmc aanzienlijk is, bevalt het samenwonen erg goed en is het wonen hier erg fijn.

 

En net toen ik dacht dat er alleen maar positieve dingen in 2017 gebeurden, brak ik mijn enkel. Oeps. Stomweg van de fiets gevallen en toen was hij stuk. Na bijna 4 weken gips is het genezen, maar mijn enkelbanden hebben nog een maand of zes nodig voor ze weer helemaal hersteld zijn.

gips

Dit jaar dus geen standaard goede voornemens zoals beginnen met sporten, want dat mag ik nog niet haha. Mijn enige goede voornemen is dus om er in 2018 net zo’n goed jaar van te maken als 2017!

Heb jij nog goede voornemens?